Vuokranmaksu

Vuokra ja sen yhteydessä suoritettavat käyttökorvausmaksut (autopaikka, saunavuoro, vesiennakko) on vuokralaisen maksettava kunkin kuukauden viidenteen päivään mennessä. Vuokraa maksettaessa on aina käytettävä maksuohjeessa ilmoitettua viitenumeroa. Vuokran voi maksaa myös e-laskuna tai suoramaksuna. E-laskusopimuksen voit tehdä omassa verkkopankissasi ja suoramaksusopimuksen pankissa. Vuokran eräpäivää ei voi muutta.

Kiinteistöt, joissa on erillinen vesimaksu, veden kulutus tasastaan kolme kertaa vuodessa todellisen kulutuksen mukaan. Tasauslaskussa huomioidaan vuokran yhteydessä maksetut vesiennakkomaksut.

Vuokranmaksun viivästyessä vuokralaiselle lähetetään maksukehotus. Maksukehotuksen muistutusmaksu on viisi (5) euroa. Myöhästyneistä suorituksista perimme korkolain mukaisen viivästyskoron ja perintäkulut. Kertyneet viivästyskorot laskutetaan kerran vuodessa.

Vuosittaisien vuokrantarkistuksen yhteydessä asukkaalle lähetetään uusi vuokralasku. Mahdollisesta vuokrankorotuksesta ilmoitetaan kirjallisesti vähintään kaksi kuukautta ennen uuden vuokran voimaantuloa.

On ehdottoman tärkeää huolehtia vuokranmaksusta ajallaan. Perimme maksamattomat vuokrat tarvittaessa oikeusteitse. Häädetyllä ei yleensä ole enää mahdollisuutta kaupungin toiseen vuokra-asuntoon. Käräjäoikeuden tuomioon asti edenneestä perintäasiasta tulee merkintä myös luottotietoihin.

Perintätoimenpiteisiin ryhdytään ilman erillistä ilmoitusta viimeistään silloin, kun kahden kuukauden vuokra on suorittamatta. Tällöin Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy hakee häätötuomiota käräjäoikeudelta.

Jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia etkä kykene maksamaan vuokraasi ajallaan, ota viipymättä yhteyttä vuokravalvojaan tai asumisneuvojaan ja sovi, miten vuokranmaksu hoidetaan.