Yleistä asunnon hakemisesta

Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy on vakaa ja luotettava vuokranantaja. Näillä sivuilla voit tutustua tarkemmin asunnon hakemiseen. Huomioithan, että asukasvalinnat tehdään ARA:n ohjeistuksen mukaisesti (lue lisää ARAsta), asunnontarpeen kiireellisyyden mukaan. Asunnon tarve arvioidaan tapauskohtaisesti ja suurimmassa tarpeessa olevat ruokakunnat asetetaan etusijalle. Käynnit asiakaspalvelussa tai puhelinsoitot eivät nopeuta asunnon saantia, vaan asunnot jaetaan hakemusten perusteella.

Hyvinkää on lähes 47 000 asukkaan kaupunki Uudenmaan pohjoisosassa reilun puolen tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudusta. Hyvinkäällä on loistavat liikenneyhteydet ja erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Lisää Hyvinkäästä ja tapahtumista voit lukea www.visithyvinkaa.fi.

Hyvinkään Vuokra-asunnoilla on useita kiinteistöjä eri asuinalueilla. Asuinalueista voit lukea lisää näiltä sivuilta. Alta löydät linkin palveluun, jossa voit selata vapaita ja vapautumassa olevia asuntoja. Palvelusta löydät kaikki kohteet sekä asuntojen tämän hetkiset vuokrat.Huomioithan, että vaikka kohteella olisi vapaa / vapautuva asunto, jaetaan ne hakemusten perusteella. Asunto voi olla jo myös tarjottuna toiselle hakijalle, vaikka näkyisi vapaana kohteiden alla.

Tutustu kohteisiin

 

Asuntoihin saa tuoda tavanomaisia lemmikkieläimiä kuten kissoja, koiria, marsuja, hamstereita yms. kunhan niistä ei ole haittaa naapureille. Opiskelijoille tarkoitettuihin soluasuntoihin ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Meillä saat asua ilman huolia. Edellytämme asukkailta omien velvollisuuksien noudattamista sekä naapurien huomioonottamista. Vuokrasopimus on pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa oleva, jolla on kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanomisaika on aina yksi kalenterikuukausi, joka lasketaan kuluvan kuukauden lopusta seuraavan kuukauden loppuun.

Kaikki asuntohakemukset tulee tehdä kirjallisesti. Hakemuksen voi täyttää joko sähköisesti tällä sivustolla tai toimittaa tulostettavan paperisen lomakkeen osoitteeseen:

Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy Kankurinkatu 4-6 A 2 05800 HYVINKÄÄ.

Sähköisen asuntohakemuksen löydät täältä:

Sähköiset hakemukset

 

Asukasvalinnassa huomioimme hakijan tulot ja varallisuuden sekä nykyisen asuntotilanteen. Hakijoita on aina runsaasti enemmän kuin vapautuvia asuntoja -  kannattaa siis perustella asunnontarve huolellisesti ja pitää itse hakemuksen tiedot ajan tasalla. Hakemusta pääset muokkaamaan alla olevasta linkistä. Huomioi, että hakemusta ei pääse muokkaamaan, jos sille on tehty tarjous. Tarjous pitää ensin hylätä Hyvan toimesta.

Asuntohakemuksen muokkaus

 

Mikäli asunnottomuus johtuu hakijasta itsestään – hakija on esimerkiksi häädetty häiriöiden / maksamattomien vuokrien vuoksi edellisestä asunnosta - ei asuntoa pääsääntöisesti myönnetä. Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy tarkistaa tämän lisäksi myös kaikkien hakijoiden luottotiedot.

 

 

 

 

Ajankohtaista