Asukkaille

Asukkaat tekevät asunnosta kodin. Näiltä sivuilta löydä ohjeita ja vinkkejä oman ja naapureidesi asumisviihtyvyyden parantamiseen. Löydät myös tiedot siitä, keneen sinun tulisi mahdollisissa ongelmatilanteissa olla yhteydessä.

Vuokrasopimuksen perusteella asukkaalla on oikeus asua vuokraamassaan asunnossa. Vuokranantajan vastuulla on, että asuinkiinteistöt pidetään kunnossa. Yleisten tilojen ja piha-alueiden siivoaminen ja huoltaminen kuuluvat vuokranantajalle.

Vuokrasopimus synnyttää vuokralaiselle myös tukun velvollisuuksia. Vuokraamastasi asunnosta sinun tulee pitää hyvää huolta. Asukkaana sinun tulee huomioida naapurisi. Lisäksi vuokralaisen tulee kuukausittain maksaa vuokra ja muut vuokranantajan perimät maksut.

Asukkailla on myös mahdollisuus vaikuttaa talonsa asioihin. Sitä varten kaikissa taloissa on asukastoimikunnat. Asukastoimikunnat järjestävät asukkaille yhteistä toimintaa. Toiminnan tarkoituksena on parantaa asukkaiden viihtyvyyttä ja luoda yhteishenkeä asukkaiden välille. Asukastoimikuntien jäsenille järjestetään säännöllisesti yhteisiä tilaisuuksia ja koulutusta.

 

Ajankohtaista