|

Syksy saapuu ja patterit kaipaavat toimenpiteitä

Patterin termostaattia kannattaa kesäkaudella pyörittää kerran kuukaudessa päästä päähän. Tämä elvyttää termostaatin toimintaa ja osaltaan ennaltaehkäisee termostaatin jumiutumista. Jos et ole tätä vielä tehnyt, kannattaa se tehdä heti.

Etenkin näin alkusyksystä, patterit täysin toimiessaankin tuntuvat haaleilta. Tämä johtuu siitä, että lämpötilan ollessa +10 ⁰C verkostoon menevä lämpötila on vain noin 30-35 ⁰C. Vasta kun ulkona on 0 ⁰C , on verkostossa yli 40 ⁰C vesi.

Pitää myös muistaa, että kylmä lämmityspatteri ei kuitenkaan aina tarkoita vikaa lämmitysjärjestelmässä. Jos huoneeseen tulee paljon ylimääräistä lämpöä ihmisistä tai sähkölaitteista, patterin tuloputkessa oleva termostaattiventtiili sulkee tarkoituksella veden virtauksen patteriin. Kun huoneen lämpötila laskee, termostaatti avaa venttiilin ja patteri lämpiää uudelleen. Termostaattia ei saa peittää paksuilla verhoilla, tämä häiritsee termostaatin toimintaa.

Jos termostaatin herkistys ei auta ja huoneessa on kylmä, ole yhteydessä kiinteistöhuoltoon. Yhteystiedot löydät asukassivuilta tai ilmoitustaululta.