Jussilankatu 2–4:ssä alkaa peruskorjaus talvella 2022

Jussilankatu 2–4:n peruskorjaus käynnistyy talvella 2022 ja etenee talo kerrallaan. 

Paavolassa sijaitsevassa Jussilankatu 2–4 kiinteistön kuudessa kerrostalossa aloitetaan peruskorjaus talvella 2022. Korjauksessa kiinteistöihin tehdään linjasaneeraus eli rakennuksessa uusitaan vesi- ja viemärijohdot. Lisäksi huoneistojen keittiöt uusitaan koneineen, vanhat kylpyhuoneet puretaan ja tilalle rakennetaan nykyaikaiset kylpyhuoneet.  Myös huoneistojen ja yleisten tilojen pinnat uusitaan. 

– Peruskorjaushankkeen toteutuminen edellyttää kuitenkin, että Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy urakkakilpailutuksen tuloksen. Mikäli ARA:n hyväksyntää ei saada syksyllä 2021, hanketta joudutaan hiukan siirtämään, kertoo Hyvinkään Vuokra-asuntojen toimitusjohtaja Timo Kuiri.

Hissit jälkiasennuksena ja ulkokuntosali pihaan

Peruskorjauksen yhteydessä Jussilankatu 2–4:n huoneistojen määrä kasvaa 143:een, eli kiinteistöön rakennetaan yksitoista uutta huoneistoa. Kiinteistön jokaiseen porraskäytävään asennetaan hissit jälkiasennuksena, mikä helpottaa erityisesti senioreiden ja lapsiperheiden arkea. Yhteensä hissejä asennetaan 18 kappaletta.

– Myös parkkipaikalle ja pihalle saadaan parannusta, kun puolet autopaikoista katetaan ja pihaan rakennetaan ulkokuntosali niin sanottu kuntoparkki asukkaiden käyttöön, kertoo Kuiri.

Jussilankatu 2–4:n kerrostalot ovat valmistuneet vuosina 1973–1974. Kuirin mukaan Jussilankadun peruskorjauksen myötä kiinteistön käyttöikää saadaan lisättyä 30 vuodella ja samalla pidettyä Hyvinkään Vuokra-asuntojen kiinteistökannan markkinakelpoisessa kunnossa.

Peruskorjauksen vaikutus vuokralaisiin 

– Peruskorjausaika on 2022–2024, mikä on urakka-aikana varsin pitkä. Pidemmällä urakka-ajalla pystymme kuitenkin järjestämään asukkaille helpommin korvaavat asunnot, kun työt etenevät talo kerrallaan, kertoo Kuiri. Vuokralaisilla, joiden vuokrasopimukset joudutaan irtisanomaan peruskorjauksen vuoksi ja jotka ovat jättäneet asuntohakemuksen, tarjotaan asuntoa Hyvinkään Vuokra-asuntojen asuntokannasta irtisanomisajan aikana. 

– Edellytyksenä luonnollisesti on, että vuokralaisella ei ole vanhaa vuokravelkaa ja asumishistoria on kunnossa, Kuiri täydentää. Peruskorjauksen jälkeen vanhojen asukkaiden on mahdollista palata takaisin hakemalla asuntoa peruskorjatuista taloista.

Peruskorjaus aloitetaan Jussilankatu 2 I-H-G kerrostaloista. Jussilankatu 4:n talojen osalta peruskorjauksen tarkka aikataulu on vielä auki. 

Ajankohtaista