Hyvinkään Vuokra-asunnot sujuvoittaa liikkumista

Hyvinkään Vuokra-asunnot on viime vuosien aikana panostanut asukkaiden helppoon liikkumiseen kiinteistöjen sisätiloissa. Kesän 2021 aikana uusittiin hissit seniorikohteissa Välipellontie 6:ssa ja Asemankatu 46:ssa. Työt tehtiin nopeutetulla aikataululla ja arvion mukaan piti kestää 4 viikkoa.

 

Asukkaiden iloksi molemmat hissit kuitenkin valmistuivat etuajassa. Uudet hissit ovat samankokoiset kuin vanhat, mutta liikkumista sujuvoittaa automaattisesti sivulle aukeavat ovet. Tämä helpottaa kulkua mm. rollaattorin tai pyörätuolin kanssa kun ovea ei enää tarvitse erikseen avata. Asukkailta on tullut positiivista palautetta hissin ovien muutoksesta. Näissä kohteissa työn teki Schindler Oy.

Torikatu 19:sta on jo A- ja B-rappujen hissit valmiit. C- ja D-rappujen uusimistyöt ovat vielä kesken. Täälläkin kääntöovet muutetaan automaattioviksi. Lisäksi hissien syvyysmittaa kasvatetaan 100 mm. Hissien korjauksien yhteydessä muutetaan myös ulko-oven sisääntulokynnystä matalammaksi ja automatisoidaan ulko-oven avaus. Torikatu 19:sta hissien peruskorjauksen toteuttaa Kone Hissit Oy.

Tulevaisuudessa näitä kääntöovia uusitaan automaattioviksi kaikissa kohteissa, joihin ne on mahdollista toteuttaa hissin peruskorjauksen / uusimisen yhteydessä.

Torikatu 10:ssa eli Lepovillassa hissit peruskorjattiin vuoden 2020 lopulla. Korjaustyöt tehtiin suunnitellusti ennen kuin hissit vikaantuvat. Peruskorjaus suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä Hyvinkään kaupungin kotihoidon ja ateriapalvelun kanssa. Talon asukkaat ovat suuremmaksi osaksi ikäihmisiä, joilta ei rappusissa kulku välttämättä onnistu lainkaan. Työt tehtiin nopeutetulla aikataululla. Hissit olivat vuorotellen pois käytöstä kolmen viikon ajan.

Kapulantie 12-14 kiinteistöön asennettiin jälkiasennushissit A-, B- ja C-rappuihin koko kiinteistön peruskorjauksen yhteydessä. D-rapun hissi uusittiin. Jälkiasennushisseillä helpotamme varsinkin ikäihmisten, liikuntarajoitteisten ja lapsiperheiden liikkumista ylemmän kerroksen asuntoihin. Jussilankatu 2 ja 4 kiinteistöihin on tulossa peruskorjauksen yhteydessä jälkiasennushissit.

Aiemmin hissejä on peruskorjattu / uusittu mm. Karankatu 15, Yli-Anttilantie 2, Männikkötie 1, Torikatu 17 ja Kapulantie 2-4.

 

 

julkaistu 9.9.2021

Ajankohtaista