Helpot vinkit asunnon viilentämiseen

Kesällä huoneiston lämpötila voi nousta kovin korkeaksi. Näillä konsteilla voit itse vaikuttaa huoneiston lämpötilaasi ilman sähköä kuluttavia laitteita.

  • Pidä ikkunat ja ovet suljettuina kuumimman ajan yli. Avaa ikkunat ja ovet vasta kun ulkolämpötila on matalampi kuin sisälämpötila. Nopeammin asunto viilenee, jos saat asuntoosi läpivedon. Avaa ikkuna tarvittaessa vain varjon puolelta. Hyödynnä yön viileyttä asunnon tuuletuksessa
  • Sulkemalla verhot ja/tai sälekaihtimet pidät lämpösäteilyn asunnon ulkopuolella.
  • Vähennä asunnon sisäisiä lämpökuormia sammuttamalla tarpeettomat sähkölaitteet ja välttämällä mm. saunan tai uunin lämmitystä.

Mikäli nämä vinkit eivät auta, voit kokeilla sähköisiä jäähdyttämismenetelmiä.

  • Perinteisellä tuulettimella saat huoneilman liikkeelle, jolloin iholta poistuu nopeammin lämpöä, vaikka sisälämpötila ei alenekaan. Tuulettimesta saa enemmän apua, jos sillä ohjaa viileää yöilmaa avoimesta ikkunasta makuuhuoneeseen tai lämmintä ilmaa ikkunasta ulos.
  • Siirrettävät ilmastointilaitteet jäähdyttävät huoneilmaa ja poistavat siitä kosteutta. Käytä laitteita järkevästi ja jäähdytä vain tarpeeseen. Rajaa viilennettävä alue sulkemalla ovet ja ikkunat.

Ajankohtaista