Karsikkotielle nousee uudet hissilliset asuintalot

Vehkojalla Karsikkotie 1 -osoitteessa sijaitseva kortteli saa kokonaan uuden ilmeen, kun uudet, aiempaa isommat ja hissilliset asuntalot valmistuvat vuonna 2022. Uudishankkeen myötä Vehkojalle saadaan enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja senioreille ja lapsiperheille. 

Hyvinkään Vuokra-asuntojen historian suurin uudisrakennus- ja peruskorjaushanke etenee suunnitelmien mukaisesti Vehkojan Karsikkotiellä. Peruskorjaus Karsikkotie 1 B -talossa valmistui vuoden 2020 lopulla, ja seuraavaksi vieressä sijaitsevat A- ja C-talot puretaan ja tilalle rakennetaan uudet aiempaa isommat asuintalot. 

Esteetöntä asumista senioreille ja lapsiperheille

A– ja C-taloja ei Hyvinkään Vuokra-asuntojen toimitusjohtajan Timo Kuirin mukaan ollut mahdollista peruskorjata B-talon tapaan, sillä matalammat naapuritalot olivat huonommassa kunnossa, ja peruskorjaus olisi tullut suhteettoman kalliiksi. Taloihin ei myöskään olisi ollut mahdollista asentaa hissejä jälkiasennuksena. 

– Haimme alueelle asemakaavamuutoksen, joka myötä saimme rakentaa tilalle aiempaa korkeammat hissilliset kerrostalot, jotka soveltuvat aiempaa paremmin myös senioreille ja lapsiperheille, Kuiri kertoo. 

Vehkojan hyvät ulkoilualueet, palvelut ja vieressä sijaitseva sairaala houkuttelevat alueelle paljon seniori-ikäisiä asukkaita. Toisaalta Vehkojan koulut ja päiväkodit palvelevat hyvin myös lapsiperheitä. 

– Olemme pyrkineet myös suunnittelemaan ja toteuttamaan Karsikkotien korttelia yhtenä kokonaisuutena. Tavoitteemme on ollut tarjota enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sekä lapsiperheille että senioreille. Uudiskohteemme toivottavasti myös piristää Vehkojan asuinalueen ilmettä ja lisää asukkaiden viihtyvyyttä, toteaa Kuiri. 

Talot valmistuvat jouluksi 2022

Karsikkotie 1 -korttelin rakennustyöt jatkuvat seuraavaksi A- ja C-talojen purkutöillä, jotka jatkuvat kesään 2021 asti. Uudisrakentaminen alkaa kesällä 2021, ja talojen on tarkoitus valmistua ennen joulua 2022. 

Uusiin 5- ja 6-kerroksisiin asuintaloihin tulee yhteensä 72 vuokra-asuntoa, kun nykyisissä taloissa on vain 44 asuntoa. Taloihin rakennetaan yhteensä 25 yksiötä, 30 kaksiota, 13 kolmiota ja neljä kappaletta neljän huoneen asuntoja. 

– Kaikkiin asuntoihin tulee vinyylilankkulattiat ja kaakeloidut kylpyhuoneet. Lisäksi asuntojen parvekkeet lasitetaan, mikä tuo lisää tilaa asumiseen, Kuiri kertoo. 

Kuirin mukaan uudet talot istutetaan ilmeeltään entiseen rakennuskantaan, ja rakennuksia piristetään graafisesta betonista tehdyillä taideaiheilla. Taloihin rakennetaan isot saunaosastot ja viihtyisät vilpolat, joissa on mukava hengähtää saunomisen jälkeen. 

Sisäpiha jää jatkossakin lapsille turvalliseksi leikkitilaksi ja pysäköinti uudistetaan kokonaan aiempaa toimivammaksi kokonaisuudeksi. Kiinteistöön tulee myös muutama latauspiste sähköautoille. 

Lue lisää Karsikkotien korttelista: Karsikkotien konkari

Ajankohtaista