Sari Kivelällä käynnistyy jo neljäs vuosikymmen Karsikkotien asukkaana.

Karsikkotien konkari

Sari Kivelällä käynnistyy jo neljäs vuosikymmen Karsikkotien asukkaana. Uuden, avaran kaksion lisäksi Kivelää viihdyttävät Vehkojalla lähellä olevat palvelut ja luonto. 

Karsikkotie 1 B -talon peruskorjaus valmistui syksyllä 2020, ja asukkaat pääsivät muuttamaan uusiin asuntoihinsa marraskuussa. Kiinteistöön uusittiin peruskorjauksessa kaikki betonirunkoa ja vesikattoa lukuun ottamatta. Julkisivu muutti peruskorjauksen myötä ulkoasuaan ja yksittäisten asuntojen pohjiin tehtiin pieniä muutoksia, joiden myötä asunnoista saatiin nykyaikaisempia ja avarampia. 

”Luontoon pääsee suoraan kotiovelta”

Yksi B-talon uusista asukkaista on Sari Kivelä, joka on asunut Karsikkotien kiinteistöissä vuodesta 1980 lähtien.  
– Muutin A-taloon läheiseltä Kirjavantolpan alueelta vuonna 1980, kun A-talo valmistui. Sen jälkeen olin kymmenisen vuotta poissa Karsikkotieltä, ja palasin -90-luvulla asumaan B-taloon, sieltä takaisin A-taloon ja nyt peruskorjauksen jälkeen asun siis B-talossa kaksiossa, luettelee Kivelä. 

Kivelä tuntee alueen ja talot kuin omat taskunsa. Karsikkotiellä asumiensa vuosien aikana hän on oppinut arvostamaan erityisesti kiinteistön sijaintia ja sitä, että luonnon helmaan pääsee suoraan kotiovelta.  – Toki asumisintooni on vaikuttanut lisäksi se, että myös äitini asuu täällä ja nyt peruskorjauksen jälkeen asumme samassa rapussa. Ja asuuhan täällä muutama muukin alkuperäisasukas sieltä 80-luvulta, Kivelä kertoo ja jatkaa: 
– Karsikkotiellä on peruspalvelut lähellä: kauppa, apteekki ja sairaala. Ja pyörällä pääsee helposti myös töihin ja keskustan palveluiden pariin. Olen tykännyt asua täällä ja toivon, että viihdyn myös jatkossa.  

Muuttomatkaa 100 metriä

Kivelän muutto uuteen asuntoon sujui helposti, sillä hänen ei tarvinnut muuttaa vanhasta asunnostaan mihinkään. Muuttomatkakin oli lyhyt, vain 100 metriä talosta toiseen. 

Muutaman kuukauden asumisajan jälkeen Kivelä on huomannut pitävänsä uusista pintamateriaaleista, asunnon avarammasta pohjasta ja erityisesti kylpyhuoneen lattialämmityksestä. 
– Meillä oli naapurikiinteistössä 80-luvun keittiöt ja kylpyhuonetta lukuun ottamatta kaikki oli vanhaa. Joten onhan se kiva, kun kaikki on ympärillä nyt uutta, pohtii Kivelä. 

Pieniä korjattavia asioita Kivelä on myös asunnossaan havainnut, ja laittanut niistä viestiä isännöitsijälle. 
– Mielestäni puutelistaan on vastattu Hyvinkään Vuokra-asunnoista hyvin, Kivelä lisää. 

Peruskorjauksessa Karsikkotien B-talon julkisivu pyrittiin tuomaan modernisti 2020-luvulle,

Ilme muuttuu, kun uutta rakennetaan

Peruskorjauksessa Karsikkotien B-talon julkisivu pyrittiin tuomaan modernisti 2020-luvulle, mutta kuitenkin niin, että kiinteistön alkuperäinen ilme pyrittiin ottamaan huomioon. 
– Aluksi uuteen ilmeeseen oli vaikea tottua, kun parvekkeiden värit olivat muuttuneet. Ja muuttuuhan alueen ilme edelleen, kun vanhat talot puretaan ja uudet talot rakennetaan viereen. 

Asukkaiden yhteisistä tiloista Kivelän käytössä ovat sauna, pyörä- ja säilytysvarasto kellarissa. 
– Sauna on oikein hyvä ja tilava, paljon isompi kuin meillä oli aiemmin käytössä, toteaa Kivelä. 

Nyt Kivelä aloittelee uudessa asunnossaan neljättä vuosikymmentään Karsikkotien asukkaana – ympärillään tuttu pihapiiri, asukkaat ja Vehkojan vehreä luonto.  

Ajankohtaista