Uudenmaankatu 159 talvella 2021

Lumityöt taloyhtiössä – kuka tekee

Runsasluminen talvi on herättänyt paljon kysymyksiä kenen vastuulla esimerkiksi autopaikan tai rivitaloasukkaan lumityöt.

Autopaikan lumityöt kuuluvat asukkaalle. Huoltoyhtiö auraa parkkipaikan pääväylät lumesta, näin auton taakse saattaa syntyä pieni lumivalli. Tämä vallin puhdistaminen kuuluu asukkaalle sillä huoltoyhtiö ei lapioi autopaikkojen reunoilta tai autojen takaa. Jos autopaikalla on useampi paikka vierekkäin vapaana, auraa huoltoyhtiö myös nämä paikat. Parkkialueen läpiauraus pyritään järjestämään 1-2 kertaa talvessa. Huoltoyhtiö tiedottaa tästä erikseen.

Jos lunta tulee kerralla paljon, kuten viime aikoina on tullut, huoltoyhtiö pyrkii tekemään välttämättömimmät lumityöt jokaisessa kohteessa ensin eli puhdistaa pääväylät. Kun nämä on saatu puhdistettua kaikkialta, palataan takaisin kohteelle tekemään loput lumityöt.

Rivitaloasukkaan vastuulla on puhdistaa oma piha ja pihakäytävä lumesta. Huoltoyhtiö huolehtii rivitaloyhtiöissä pääväylien kunnossapidosta. Sama koskee paritalossa asuvia.

Kerrostaloasukkaan tulee puhdistaa oma parveke lumesta. Puhdistaessa tulee huomioida ettei vahingossa heitä lunta alapuolella kulkevien päälle.

 

 

julkaistu 10.2.2021

Ajankohtaista