"Tuntuu luksukselta"

Kapulantie 12-14 -kiinteistön peruskorjauksessa vuonna 2019 uusittiin lähes kaikki, mikä kiinteistössä ylipäätään on uusittavissa. Asunnot remontoitiin käytännössä lattiasta kattoon. 

Peruskorjaus tehtiin kaksi rakennusta käsittävässä kiinteistössä vaiheittain: 1 talon remontti valmistui keväällä 2019, ja uudet asukkaat pääsivät muuttamaan asuntoihinsa alkukesällä. 2 talon remontti valmistui loppuvuodesta 2019. 

Kustannustehokas peruskorjaus

Kiinteistössä oli korjattavaa niin paljon, että peruskorjaus oli kannattavinta tehdä kerralla, ja niin, että koko kiinteistö on tyhjänä asukkaista. 
– Saimme pohjaratkaisuja muuttamalla kiinteistöön myös aiempaa enemmän kaivattuja kaksioita. Työn jälki on ollut myös hyvää rakennusurakoitsijalla, johon tietenkin olemme tilaajana tyytyväisiä, kertoo Hyvinkään Vuokra-asuntojen toimitusjohtaja Timo Kuiri.

Remontti on saanut alkukesästä uusiin asuntoihin muuttaneilta paljon positiivista palautetta. Erityisesti on kiitelty sitä, että 1 talon kolmeen rappuun on saatu hissit jälkiasennuksena.
– Hissit helpottavat erityisesti ikääntyneiden ja lapsiperheiden liikkumista. Jatkossa pyrimme siihen, että peruskorjauksissa uusitaan vanhat hissit ja jos hissiä ei ole, asennamme niitä mahdollisuuksien mukaan Kapulantien tapaan jälkikäteen, Kuiri suunnittelee. 

Paavola on rauhoittunut

Ystävykset Tiina Nelin ja Riitta Rosenqvist hehkuvat iloa uusista asunnoistaan. Asunnonhaussa molemmilla kävi hyvä tuuri, sillä asunnot Kapulantieltä järjestyivät molemmille vain muutamassa päivässä. Sekä Tiina että Riitta muuttivat kesällä Paavolaan ASO-asunnoista Hyvinkään Martista.
– Eihän näitä voi edes verrata asuinalueina, täällä on niin paljon rauhallisempaa. Ei kuulu liikenteen ääniä, ambulansseja tai rauhattomien asukkaiden melua, Tiina innostuu. 

Molempien mielestä Paavola ei ole enää asuinalueena samalainen kuin muutama vuosikymmen sitten. 
– Vaikka olen asunut monessa paikassa Hyvinkäällä, en aiemmin Paavolassa. Alue on rauhoittunut valtavasti viime vuosina, ja meillä on täällä kaikki palvelut lähellä, kauppakin ihan vieressä, Riitta toteaa. 

–  Ja bussipysäkki! Lauantaisinkin pääsee keskustaan melkein puolille öin, jos niin haluaa, Tiina lisää nauraen. 

"Ei mummola, eikä nuorisotalo"

Uudet asunnot keräävät sekä Tiinalta että Riitalta vain kiitosta.
– Täysin uudet asunnot, hyvät hissit, luiskat, sähköiset ovet, jotta myös liikuntarajoitteiset voivat liikkua helposti. Tämä tuntuu ihan luksukselta ja vielä halvemmalla vuokralla kuin edellisessä asunnossa, Tiina summaa tyytyväisenä. 

Uusiin naapureihin kaksikko ei ole vielä ehtinyt kunnolla tutustua, mutta molemmat ovat havainneet, että kiinteistössä asuu monen ikäisiä. 
–  On mukavaa, ettei tästä tullut pelkästään mummolaa tai nuorisotaloa. Kun nyt vaan ehtisimme tutustua paremmin muihin asukkaisiin, Tiina suunnittelee. 

Tiinasta ja Riitasta Kapulantien asukastoimikunta saa ainakin kaksi iloista puuhanaista. Kaksikon ilo ja hersyvä nauru ei voi olla tarttumatta myös toisiin. Ja mikäpä olisikaan sopivampaa polttoainetta Kapulantien asukastoimikunnalle. 

 

 

Ajankohtaista