Puhdas liesituuletin poistaa käryt parhaiten

Puhdas liesituuletin sitoo paremmin rasvahiukkasia ja poistaa käryjä. Keittiössä on mukavampi kokata, kun liesituulettimessa on puhdas rasvasuodatin. 

Kuinka usein liesituulettimen rasvasuodatin pitää puhdistaa? 

Liesituulettimen rasvasuodatin on hyvä puhdistaa joka toinen kuukausi. Puhdistamaton suodatin tiputtaa rasvaa liedelle, ja rasvaa voi päästä tuulettimeen ja hormiin. Siellä rasva hankaloittaa ilman kulkua ja voi aiheuttaa pahimmillaan palovaaran. 

Millaiset välineet tarvitsen? 

Välineiksi tarvitset asianpesuainetta, lämmintä vettä ja tiskiharjan. Jos rasvasuodatin on metallinen, sen voi pestä jopa astianpesukoneessa. Tarkistathan tämän kuitenkin vielä valmistajan ohjeista! 

Kuinka puhdistan liesituulettimen ja rasvasuodattimen?

Kytke ensin virta pois liesituulettimesta ja irrota rasvasuodatin. Rasvansuodattimia on erilaisia, ne voivat olla metalliverkkoa, kuituvanua, vaahtomuovia tai kertakäyttöistä kuitukangasta. 

Metallisen rasvansuodattimen voit pestä kuumassa astianpesuaineliuoksessa ja harjata sitä pehmeällä harjalla. Jos rasvasuodatin on tehty pehmeästä aineesta, puristele sitä pesuaineliuoksessa, huuhdo vedellä ja kuivaa taputellen. 

Pyyhi myös lika ja rasva pois liesituulettimen alta ja päältä asianpesuainevedellä. Jos liesituulettimen pinta on teräksinen, saat sormenjäljet pois pinnasta mikrokuitupyyhkeellä tai ikkunanpesuaineella. 

Kuka vastaa asunnon liesikupujen ja -tuulettimen puhdistamisesta?

Liesikuvun ja -tuulettimen rasvasuodattimen puhdistus on asukkaan vastuulla, Hyvinkään Vuokra-asunnot vastaa suodattimen vaihdosta.

Lähde: Marttaliitto

 

Ajankohtaista