Uusi vuokra-asunto osoittautui täysosumaksi.

”Nyt on hyvä asua”

Hyvinkäällä 63 vuotta asunut Hans Juntunen on seurannut ikkunoistaan Astreankadulla, miten uusi asuinalue on kohonnut pikkuhiljaa ympärille. Uusi vuokra-asunto on osoittautunut täysosumaksi. 

Astreankadulla kaksiossa vaimonsa kanssa asustava Juntunen tuntee Hyvinkään joka kolkan. Miehellä on kokemusta kaikista asumismuodoista ja melkein kaikista sijanneista kaupungissa.

– Olen asunut Hyvinkäällä monessa paikassa, ja HyVa:n kohteetkin ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi. Olen kieltämättä ollut kova muuttamaan, mutta nyt vanhemmiten ei oikein enää huvita vaihtaa paikkaa yhtenään, Juntunen nauraa. 

Vaikka maisemat ovatkin vaihtuneet nopeasti, on Hyvinkää kuitenkin Juntuselle se ainut ja oikea kotikaupunki, jonne mies matkoiltaan mielellään aina palaa. 

– Matkoille on aina hieno lähteä, mutta Hyvinkäälle – tähän pieneen ja rauhalliseen kylään – on aina kiva tulla takaisin. Mutta täytyy myöntää, että olen kyllä mielelläni aina menossa. Useimmiten suuntaan täältä kylmästä kohti lämmintä. 

Uusi asuinalue on rakentunut ympärille

Entiselle Hangonratapihalle valmistuneen Astreankatu 15 -kiinteistön sijainti on erinomainen: Ympärille on noussut täysin uusi Hangonsillan asuinalue, jonne rakennetaan asuntojen lisäksi julkisia tiloja ja palveluita hyvinkääläisille. Pariskuntaa kiinnosti hyvän sijainnin lisäksi myös täysin uusi asuintalo. 

– Uuden asuinhuoneiston lisäksi toki alueellakin oli meille iso merkitys. On ollut mielenkiintoista seurata alueen kehitystä omista ikkunoista. Ympärillä tapahtuu nyt koko ajan, Juntunen toteaa. 

Hän arvostaa myös sitä, että Hyvinkään kaupunki – HyVa mukaan lukien – on viime vuosina panostanut uudisrakentamiseen. 
– Kyllä se on tämänkin kaupungin vaan mentävä eteenpäin. Esimerkiksi Kauppakeskus Villan rakentaminen on ollut ehdottomasti hyvä asia. 

Sopiva lämmitys on parasta

Astreankadun asunto on ollut Juntusille mieluinen. Pariskunta on havainnut jo monta arkea helpottavaa asiaa.
– Täällä on todella miellyttävä asua jo ihan pelkästään sopivan lämmityksen vuoksi. Olen aina tottunut asumaan yläkerroksissa ja tämä on niistä kaikista lämmityksen puolesta ehdottomasti paras! Lattialämmitys on aivan mahtava juttu, Juntunen sanoo tyytyväisenä uudessa olohuoneessaan. 

Muita asumisen herkkuja ovat olleet asunnon sijainti sekä taloyhtiön hyvät pyykinpesumahdollisuudet. 
– Käytämme paljon talon pesutupaa, vaikka meillä on omakin pesukone. Pesutuvassa on myös kuivausrumpu sekä riittävät pyykinkuivaustilat. 

Parvekkeesta lisähuone kesäkuukausiksi

Kehitettävää ei Juntunen omassa asumisessaan toistaiseksi keksi. Asuminen on tällä hetkellä Astreankadulla juuri sellaista kuin pariskunta on toivonut. Sen sijaan yksi asia kaipaa vielä kehuja. 
– Meillä on muuten ihan valtava parveke, se on kahdeksan metriä leveä. Kesällä meillä on yksi lisähuone käytössä, Juntunen toteaa ja raottaa ovea yli 12 neliön terassilleen. 

Ajankohtaista