Metsäkaltevaan nousee kaksi uutta HyVa:n vuokrataloa

Hyvinkään Vuokra-asuntojen tuoreimman uudiskohteen rakentaminen on aloitettu. Metsäkaltevan kaupunginosaan Yli-Jurvankadulle nousee kaksi viisikerroksista taloa, joissa on kaikkiaan 50 asuntoa. 

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA hyväksyi HyVa:n esittämät rakennuskustannukset loppuvuonna 2019, ja rakennuslupa saatiin kaupungilta nopeasti joulukuussa 2019. Kohteen urakoitsijaksi valikoitui kilpailutuksen jälkeen Varte Lahti Oy. 

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme myönteisen päätöksen ARA:sta ja saimme hankkeen lähes suunnitellun aikataulun mukaisesti käyntiin. Kerrostalot valmistuvat helmikuun lopussa 2021, kertoo HyVa:n toimitusjohtaja Timo Kuiri.

Joustavia pohjaratkaisuja

Hyvinkään kaupunki rakentaa parhaillaan Metsäkaltevaan uutta ala-astetta, ja HyVa:n uudiskohteiden myötä koulun läheisyyteen saadaan nyt myös kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. 
– Yli-Jurvankadulle rakennettavista asunnoista kolmannes on 3-4 huonetta ja keittiö -kokonaisuuksia, isoimmat peräti 86 neliömetrin asuntoja, Kuiri täsmentää. 

Jo rakennusvaiheessa on huomioitu, että asuntojen pohjaratkaisut joustaisivat myös jatkossa. 
– Isompia asuntoja voidaan tarvittaessa jakaa pienemmiksi, jos tulevaisuudessa näyttää, että isompien perheasuntojen kysyntä alueella hiipuu, Kuiri kertoo. 

Yhteinen kerhohuone Kravunarkunkadun asuintalojen kanssa

Molemmat uudisrakennukset varustellaan nykypäivän laatuvaatimusten mukaisesti, molempiin taloihin tulee hissit sekä omat saunat talojen ylimpiin kerroksiin. Lasitetut parvekkeet tuovat myös lisää tilaa asumiseen. Molemmat uudisrakennukset lämpenevät kaukolämmöllä. 
– Suosimme Yli-Jurvankadulla, kuten muussakin uudisrakentamisessa, laadukkaita materiaaleja. Kaikkiin asuntoihin tulee vinyylilankkulattiat, kylpyhuoneisiin kaakelit, ja koneet ovat laadukkaita, Kuiri toteaa.

HyVa:lla on Metsäkaltevassa jo ennestään kaksi vuonna 2017 valmistunutta vuokrakerrostaloa, ja nyt rakennettavat asuintalot sijaitsevat aiemmin rakennettujen talojen välittömässä läheisyydessä. 
– Metsäkalteva on kehittymässä kovaa vauhtia ja uusia vuokra-asuntoja alueelle kaivataan kipeästi. Jo nyt on tullut kyselyjä, että milloin uusiin taloihin pääsee muuttamaan, Kuiri kertoo. 

 

-------------

Metsäkaltevatalo käyttöön syksyllä 2020 

Metsäkaltevan pientaloalue Hyvinkäällä on kehittyvä kaupunginosa, jonka rakentaminen käynnistyi vuoden 2013 asuntomessujen aikaan. Alueella on hyvät ulkoilumaastot ja liikenneyhteydet keskustaan ja kaupungin ulkopuolella. Alueelle on suunniteltu muuttavan noin 5000–6000 asukasta vuoteen 2030 mennessä. 

HyVa:n uudiskohteet Metsäkaltevan alueella ovat tiivis osa Hyvinkään kaupungin suunnittelemaa kokonaisuutta. Kravunarkunkatu 8:aan vuonna 2017 valmistuneet kaksi kerrostaloa, ja nyt Yli-Jurvankadulle valmistuvat kaksi asuintaloa tuovat Metsäkaltevan asukkaille mahdollisuuden asua myös kohtuuhintaisissa vuokra-asunnoissa. 

Metsäkaltevan alakoulun ja esiopetustilojen rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa, ja Metsäkaltevataloksi nimetyn rakennuksen ensimmäinen vaihe on suunniteltu otettavan käyttöön syksyllä 2020 lukukauden alkaessa. 

Ensimmäisessä vaiheessa Metsäkaltevatalossa aloittaa 150–200 alakoululaista ja 40 esikoululaista. Metsäkaltevatalon toinen vaihe toteutetaan asuntorakentamisen kasvun myötä, ja mahdollistaa myöhemmin sen, että alakoulussa voisi opiskella 200–300 oppilasta ja esiopetuksessa 50–90 lasta. 

Päiväkoti Aamutuuli on toiminut Metsäkaltevan alueella jo asuntomessuista 2013 asti. Päiväkodissa on tilat noin 150 lapselle ja osa tiloista on tällä hetkellä 1–2-luokkien käytössä. Metsäkaltevatalon valmistuttua myös nämä tilat vapautuvat päiväkodin käyttöön. 

Lisätietoja: www.hyvinkaa.fi

 

 

Ajankohtaista