Hakalaan Kontionkadulle kotiutunut Marju Murtonen nauttii elämästään kivojen naapureiden keskellä

Leipominen ja ruuanlaitto maistuvat uudessa keittiössä 

Hakalaan Kontionkadulle kotiutunut Marju Murtonen nauttii elämästään kivojen naapureiden keskellä. Uusittu keittiö toi valoa rakkaaseen puuhaan – leipomiseen ja ruuanlaittoon. 

Hyvinkäällä Kontionkadulla asuva Marju Murtonen nojaa tyytyväisenä hymyillen pullantuoksuisen keittiönsä työtasoon: 
– Vanha keittiö oli pimeä kuin mikä. Puunvärisiä, aikansa eläneitä kaapinovia oli todella vaikea pitää puhtaana. Nyt remontin jälkeen keittiö on valoisa, ja siellä taas kivaa leipoa ja laittaa ruokaa, Murtonen kertoo tarjotessaan kahvia ja pullaa. 

Neljän päivän remontti

Keittiöremontti alkoi Kontionkadulla huhtikuussa 2019, ja Murtosen mukaan remonttiaika kului ohi silmänräpäyksessä. 
– Remontti kesti peräti neljä päivää! Asuin samaan aikaan kotona, eikä remontista ollut minulle mitään harmia. Muutaman päivän keitin kahvit olohuoneessa, siinäpä se. Edellisessä asunnossani keittiöremontti kesti kolme viikkoa, Murtonen muistelee. 

Murtonen on ollut remontin jälkeen uuteen keittiöönsä kaikin puolin tyytyväinen. Hivenen vähentynyt kaappitilakaan ei naista harmita. 
– Kyllä sitä kaappitilaa on yhden hengen talouteen ihan riittävästi nykyisinkin. Ja toisaalta sain remontin jälkeen siivottua keittiön kaapeista kaikki turhat muovikipot ja -kupit kierrätykseen, Murtonen kertoo ja lisää: 
– Enkä ole muuten ostanut yhtään muoviastiaa, en edes muovista kauppakassia, remontin jälkeen. 

”Kultaakin kalliimmat naapurit”

Murtosen rivitalon päätyasunnossa kelpaa kesäisin istuskella myös omalla pienellä pihalla. Asukkaan lisäksi pihalla viihtyvät myös tomaatit. 
– Me naapurukset vertailemme toistemme tomaatteja, kun tuossa pihassa kesällä istumme, Murtonen nauraa ja kehuu naapureitaan vuolaasti: 
– Minulla on aivan ihanat naapurit, ja se on yksi syy, miksi viihdyn täällä niin hyvin. Meillä on hyvä yhteishenki ja muilta saa apua aina, kun sitä tarvitsee. Huumorikin on kieltämättä joskus aika hersyvää. 

Hyvien naapureiden lisäksi Murtonen arvostaa Hakalan kaupunginosaa asuinalueena.  
– Minulla on täällä kaikki mitä tarvitsen. Pääsen suoraan kotiovesta metsään kävelemään ja toisaalta kauppa on ihan vieressä. Bussilla pääsee ajelemaan keskustaan myös melkein kotiovelta. 

Murtonen on asunut Kontionkadulla HyVa:n asukkaana seitsemän vuotta, ja sitä aiemmin Paavolassa Aittatiellä. Hyvinkääläisenä Murtonen on viihtynyt jo 31 vuotta. 
– Olen hyvinkääläistynyt kokonaan, enkä itseasiassa usko, että muutan tästä asunnosta enää mihinkään. Olen kotiutunut tänne Hakalaan niin hyvin, Murtonen toteaa hymyillen.

Ajankohtaista