Koronaviruksen aiheuttamat muutokset Hyvinkään Vuokra-asuntojen toiminnassa

Asiakaspalvelu avautuu 1.11.2021

Asiakaspalvelu on 1.11.2021 alkaen avoinna rajoitetusti ma-ke 10-14 ilman ajanvarausta. Suosittelemme asioidessa kasvomaskin käyttöä sekä huolehtimaan turvaväleistä. Muina aikoina käynnit on edelleen ajanvarauksella.

Voit asioida kanssamme sähköpostitse, puhelimitse tai kotisivuiltamme www.hyva.fi löytyvien sähköisten kanavien kautta.

Toimistolle tuotavat paperit yms. voit jättää asiakaspalvelun ulko-oven vieressä olevaan lukittuun postilaatikkoon.

Asiakaspalvelun puhelinajat: ma, ti 9-15, ke 10-15 ja to-pe 9-15

Jos olet kipeänä tai flunssainen, ethän tule paikan päälle. Kiitos, että huomioit muut ihmiset ja ehkäiset omalla toiminnallasi tartuntojen leviämistä. Pidetään huolta toisistamme!

Harkitse vikailmoituksen jättämistä myöhemmin

Jos asunnossasi on tarpeen tehdä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme huomioimaan tämän vikailmoitusta tehdessä. Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin. 

Jos asunnossasi on kuitenkin tarpeen tehdä kiireellisiä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, kerrothan siitä vikailmoituksessasi. Tällöin tiedämme varautua asianmukaisesti.

Kiireettömät asuntokierrokset, huoneistokohtaisten koneiden suodattimien vaihdot jne. on toistaiseksi peruttu. Kiireettömän vikailmoituksen korjaus voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan.

Asumista haittaavat viat, sähköviat, putkiviat, kodinkoneiden toiminaan liittyvät viat, lasirikot jne. hoidetaan mahdollisuuksien mukaan.

Kiinteistöjen saunavuorot on käytössä 1.6.2020 alkaen - Lenkkisaunat toistaiseksi vielä peruttu

Kiinteistöjen kaikki saunavuorot oli peruttuna maalis-toukokuun ajan. Omat, varatut vuorot on jälleen käytössä 1.6.2020 alkaen. Hyvitykset käyttämättömistä saunavuoroista (3 kk maalis-toukokuu) tehdään automaattisesti kaikille, joilla on ollut saunavuoro varattuna. Vähennä hyvitys seuraavasta vuokrasta (kesä-/heinäkuu). Mikäli asunnolla on vuokria rästissä, hyvitys käytetään automaattisesti maksamattomiin vuokriin. Lenkkisaunat pysyvät vielä toistaiseksi pois käytöstä.

Vuokranmaksu

Mikäli taloudellinen tilanteesi vaikeutuu esimerkiksi lomautuksen vuoksi, pyydämme sinua ottamaan viipymättä yhteyttä Kelaan tai omaan työttömyyskassaasi. Kela ja työttömyyskassat neuvovat päivärahan hakemisessa. Lisäksi Kela neuvoo myös muun sosiaaliturvan, kuten asumistuen ja toimeentulotuen hakemisessa. Mikäli sinulla on vuokranmaksun kanssa vaikeuksia, ota rohkeasti yhteyttä asumisneuvojaan sopiaksesi maksusuunnitelman teosta vuokranmaksutilannetta helpottaaksesi. Asumisneuvojaan voi ottaa yhteyttä myös muissa asumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa.

Vaikutukset asuintalon muihin tiloihin

Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen mukaan koronavirus tarttuu pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Ilmassa virukset eivät säily, joten hissiin astuminen ei altista koronavirukselle.

Virus voi säilyä pinnoilla, jolloin tartunta on teoriassa mahdollinen myös hissinappulan kautta. THL ei kuitenkaan usko kosketustartunnan olevan tärkein tartuntareitti. Hissin käyttämistä voidaan pitää turvallisena, kunhan välttää kasvoihin koskemista ja pesee kädet heti kotiin päästyään.

Kun liikut yhteisissä tiloissa, muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia. Vältä usein kosketeltaviin pintoihin kuten kahvoihin, kaiteisiin tai hissin nappeihin, koskemista likaisilla tai paljailla käsillä.  

Lasten leikkipeikoilla tulee välttää yli 10 hengen kokoontumisia. Leikkiessä tulee muistaa riittävät etäisyydet toisiin lapsiin. Lapsia kannattaa nyt ohjeistaa ettei toisia lapsia saa tervehtiä halaamalla. Flunssaisena tulee jättää leikkipaikalle meno väliin.

Roskat voi huoletta viedä roskakatokseen, kunhan huolehtii käsihygieniasta. Älä koske jäteastioihin, jos olet yskinyt tai aivastanut juuri käsiisi. Vie roskat puhtailla käsillä ja pese kädet uudelleen roskien viemisen jälkeen.

Pesutuvat pidetään edelleen asukkaiden käytössä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi pyykinpesuunkin saattaa tulla tehostunut tarve kotitalouksissa, joten pyrimme tarjoamaan siihen mahdollisuuden talopesuloissa.

Noudata pesutuvalla seuraavia ohjeita:

* Muista hyvä yskimis- ja käsihygienia.

* Vältä tarpeetonta oleskelua pesulatiloissa.

* Puhdista käyttösi jälkeen laitteiden tartuntapinnat, hanat ja tasot mahdollisuuksien mukaan.

* Älä käytä pesulaa, jos olet saanut koronavirustartunnan.

 

Ohjeistus on päivitetty 28.10.2021

Ajankohtaista