Kuntaliiton toivomus yli 70-vuotiaiden läheisille

Suomen hallitus on linjannut, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan ja elämään siten karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Tällä pyritään ehkäisemään koronaviruksen tarttuminen ikäihmisiin, joille se voi olla vaarallinen.

Kunnissa kuormitus on koronaviruksen takia jo muutenkin kovilla, joten Kuntaliitto vetoaa ennen kaikkea ikäihmisten läheisiin ja ystäviin, että he kävisivät ikääntyneiden puolesta kaupassa ja apteekissa ja soittelisivat heille.

Hyvinkäällä on saatavilla ikäihmisten asiakasohjausta ja neuvontaa kotona asumista tukevien ja helpottavien palveluiden löytämiseksi ja käynnistämiseksi. Palvelu on maksutonta ja on kaikkien ikääntyneiden ja heidän omaistensa käytettävissä. Asiakasohjaukseen kannattaa olla yhteydessä, jos jokin asia omassa tai läheisen arjessa, toimintakyvyssa tai ikääntymiseen liittyvissä muutoksissa askarruttaa. Hyvinkään alueen asiakasohjaus ja neuvonta palvelee numerossa 019 459 4930 ma-pe 9-15. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen seniorineuvonta.hyvinkaa@keusote.fi (ainostaan yleiset tiedustelut, ei henkilötunnisteita)  

Ajankohtaista