Hyvinkään Vuokra-asuntojen kohteisiin valokuitukaapeli

Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy (HyVa) tuo valokuitukaapelin omiin vuokratalokohteisiinsa vuoden 2015 aikana. Nyt toteutettavan laajan julkisen hankinnan myötä valokuitukaapeli on Hyvinkäällä laajemmin ja yhä useamman taloyhtiön saatavilla.

Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy korvaa lähes kaikissa vuokrakohteissaan vanhan koaksiaalikaapeli-TV-verkon uudella valokuitutekniikalla vuoden 2015 aikana. Kuluvan vuoden aikana valokuitukaapeliyhteys viedään noin 50:een kiinteistöön eri puolilla Hyvinkäätä. Palvelu saavuttaa näin noin 2000 asuntoa.

Valokuituverkko käytössä 2016
Hyvinkään vuokra-asunnot haluaa uudistuksen avulla parantaa tarjoamiaan asumispalveluita. HyVa:n vuokralaiset saavat jatkossa käyttöönsä samaan hintaan kaapeli-tv:n ja internetin valokuituyhteydellä.

HyVa:n hankinta on käynnistetty vuoden 2015 alussa ja sopiva toimittaja valitaan ennen kesää 2015. Kaivuutyöt on suunniteltu tehtävän kesällä, jotta verkko on käytettävissä kaikissa HyVa:n kohteissa vuoden 2016 alusta alkaen.

Yhteishankintoja voivat toteuttaa muutkin asunto-osakeyhtiöt
HyVa:n käynnistämä julkinen hankinta on hyvä esimerkki myös muille hyvinkääläisille asunto-osakeyhtiöille.
”Myös muut asunto-osakeyhtiöt voivat toteuttaa samankaltaisia yhteishankintoja. Yhteishankinnan avulla valokuitukaapelin voi saada yhtiön käyttöön edullisemmin”, kannustaa HyVa:n toimitusjohtaja HyVa:n toimitusjohtaja Samuel Kopperoinen.

HyVa:n yhteistyökumppanina hankintaprosessissa toimii puolueeton Learnpoint Oy, jonka tehtävänä on määrittää ja kilpailuttaa palvelukokonaisuuden hankinta. Learnpoint on toteuttanut useita vastaavia projekteja, mm. Espoossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Vaasassa ja Turussa. Tyypillisesti kilpailutetuissa kokonaisuuksissa on ollut mukana 1000-15000 asuntoa.

Lisätietoja:

Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy tarjoaa hyvinkääläisille edullisia ja monipuolisia vuokra-asuntoja. Vuokrattavia kohteita on yhteensä noin 2000. Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy on Hyvinkään kaupungin tytäryhtiö.

Learnpoint Oy on Suomen johtava televiestinnän ja ICT-palveluiden ratkaisu- ja hankintakonsultti, joka selvittää puolueettomasti, rehellisesti ja faktoihin perustuen asiakkaalle oikeat ratkaisut.

Ajankohtaista