Tule mukaan risusavottaan!

Risusavotta on osa Hyvinkään kaupungin ilmastotalkoita. Talkoiden tavoitteena on saada kaikki osallistumaan päästöjen vähentämiseen. Nyt sinäkin voit osallistua talkoisiin tulemalla risusavottaan 27.8.2014 klo 14:00 alkaen osoitteessa Mansikka-ahontie 5.

Hyvinkään kaupunki on omassa ilmastosuunnitelmassaan sitoutunut merkittävään kasvihuonepäästöjen vähentämiseen. Työ kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi on pitkäjänteistä ja aika näkymätöntä. Erilaisissa hankinnoissa monien muiden tekijöiden osana mietitään hankinnan päästövaikutuksia. Vaikutukset tuntuvat usein hyvin etäisiltä ja jäävät siksi varsin vähälle huomiolle.

3 miljoonaa euroa vuosittain lämpöön, sähköön ja veteen

Hyvinkään Vuokra-asunnot on osa kaupunkikonsernia ja Hyvinkään kaupungin vähentämistavoitteet koskevat myös meitä. Vuokra-asunnoissa energiankäytön hallinta tarkoittaa suoraan säästöjä euroissa. Jokainen kulutettu vesilitra ja kilowattitunti maksaa. Ja itse asiassa aika paljon. Vuosittain lämpöön, sähköön ja veteen käytetään yhteensä lähes 3.000.000,00 euroa. Se on neljännes kaikista Hyvinkään Vuokra-asuntojen kustannuksista.

Energiankäytön hallintaa suunniteltaessa on huomattu, että säästöjä on mahdollista saada aikaiseksi ilman, että asukkaiden viihtyvyydestä on tarpeen tinkiä tai säästöihin pitäisi investoida miljoonia. Kiinteistöjen normaaleja perusjärjestelmiä huoltamalla ja säätämällä sekä pienillä oikein mitoitetuilla lisäinvestoinneilla voidaan saada yllättävän hyviä tuloksia aikaiseksi.

Risusavotta Mansikka-ahontiellä 27.8.

Hyvinkään Vuokra-asunnot käynnistää tänä syksynä uuden kerrostalon rakennustyöt. Talo rakennetaan Tapainlinnan kaupunginosaan osoitteeseen Mansikka-ahontie 5. Ennen rakennustöiden aloittamista tontilla oleva energiapuu kerätään hyötykäyttöön perinteisessä risusavotassa. Risusavottaan osallistuvat voivat kerätä itselleen tontilla kasvavaa energiapuuta. Risusavotta järjestetään keskiviikkona 27.8. klo 14:00. Tilaisuus jatkuu pimeään asti.

Risusavotassa esitellään Hyvinkään Vuokra-asuntojen uutta asuinkerrostaloa, Hyvinkään Vuokra-asuntojen työtä energiankulutuksen vähentämiseksi sekä Hyvinkään kaupungin Ilmastotalkoiden muita projekteja. Varmista itsellesi säänmukainen pukeutuminen sekä omat työkalut. Talkookahvit varmistat ilmoittautumalla osoitteeseen asukaslehti@hyva.fi.

Sinäkin voit tehdä näkyvää jälkeä ja vähentää päästöjä. Tervetuloa mukaan risusavottaan!

Ajankohtaista