Hakulomakkeen täyttäminen

Hakijan ja kanssahakijan on oltava täysi-ikäisiä. Hakemuksella on ilmoitettava kaikki asuntoon muuttavat henkilöt. Jos asuntoa haetaan alaikäiselle, voi hakemuksen ja vuokrasopimuksen tehdä vain huoltajan nimiin. Tällöin hakemus täytetään huoltajan tiedoin ja alaikäinen muuttaja lisätään kohtaan "Muut asumaan tulevat henkilöt".

Aluetoivomukset kannattaa mainita hakemuksessa, mutta tämä ei ole pakollinen kohta. Asuntoa tarjotaan ensisijaisesti toivotulta alueelta, mahdollisuuksien mukaan. Hyvinkään Vuokra-asunnoilla on useita kiinteistöjä eri asuinalueilla. Asuinalueista voit lukea lisää näiltä sivuilta. Alta löydät linkin palveluun, jossa voit selata vapaita ja vapautumassa olevia asuntoja. Palvelusta löydät kaikki kohteet sekä asuntojen tämän hetkiset vuokrat. Huomioithan, että vaikka kohteella olisi vapaa / vapautuva asunto, jaetaan ne hakemusten perusteella. Asunto voi olla jo myös tarjottuna toiselle hakijalle, vaikka näkyisi vapaana kohteiden alla. Näkymän suosikkilistaus-toiminto ei ole käytössä. Mikäli haet asuntoa vain tietystä kohteesta / kohteistä, kirjoita ne hakemuksen viimeisen sivun lisätietoja-kenttään.

Tutustu kohteisiin

 

Merkitse maksimivuokraan se vuokra, josta oikeasti selviydyt. Emme tarjoa pienituloiselle tulotasoon nähden ylihintaista asuntoa. Asukasvalintaa tehdessä peilaamme tuloja Kelan perustoimeentulotuessa hyväksyttyviin asumismenoihin. Voit tarkistaa hyväksyttävät asumismenot kelan sivuilta https://www.kela.fi/toimeentulotuki-asumismenot.

Asunnontarpeen syyksi kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan valmis vaihtoehto. Muu syy -kenttä joudutaan aina käsittelemään erikseen, mikä saattaa hidastaa asunnon saamista. Sitä tulisi käyttää ainoastaan silloin, kun mikään muu vaihtoehto ei kuvaa hakijan tilannetta. Kaikki asunnon tarpeeseen vaikuttavat asiat on esitettävä kirjallisesti. Hakemuksen liitteeksi on kirjallisena toimitettava mahdolliset liitteet ja selvitykset, jolla hakija perustelee asunnon tarvettaan, kuten esimerkiksi edellisen vuokranantajan irtisanomisilmoitus, lääkärintodistus liikuntarajoitteesta, sosiaalitoimen puoltolausunto tai neuvolan raskaustodistus kun raskaus on kestänyt yli 15 viikkoa.

Tulotiedot on täytettävä aina. Ilman näitä tietoja ei hakemusta voida käsitellä ollenkaan. Bruttotulot, varallisuus ja velat täytetään hakemukseen tasaeuroina. Nettihakemuksessa näihin kohtiin ei voi laittaa pilkkuja, pisteitä, €-merkkejä tai välilyöntejä, vaan ainoastaan numeroita.

Ajankohtaista