Asuntotarjous ja vuokrasopimus

Tarjottavasta asunnosta ilmoitetaan hakijalle kirjeitse tai sähköpostitse, jos hakija on ilmoittanut hakemuksessaan sähköpostiosoitteensa. Hakijan on ilmoitettava asunnon hyväksymisestä tai hylkäämisestä määräaikaan mennessä. Määräaika on yleensä 6 vrk tarjouksen lähettämisestä.

Asuntotarjouksen hyväksyttyään hakijan tulee maksaa vuokravakuus asuntotarjouksessa olevilla maksutiedoilla. Vuokravakuuden maksamisen jälkeen syntyy esivuokrasopimus. Vakuus on ehdottomasti maksettava tarjouksen eräpäivään mennessä. Jos vakuusmaksu myöhästyy, tarjous vanhenee automaattisesti ja asunto tarjotaan seuraavalle hakijalle. Vuokravakuus on normaalisti yhden kuukauden vuokraa vastaava summa. Mikäli hakijalla on luottohäiriömerkintöjä, voidaan vakuus määrittää suuremmaksikin.

Vuokrasopimus allekirjoitetaan viimeistään viikon sisällä vuokravakuuden maksamisesta. Asukkaan on tehtävä muuttoilmoitus heti.

Vuoden 2015 alusta alkaen siirrymme käytäntöön, jossa ensimmäisen kuukauden vuokra tulee maksaa ennen avainten luovutusta.

Avaimet luovutetaan HyVa:n toimistolta sinä päivänä kun vuokrasopimus alkaa. Jos vuokrasopimuksen alkamispäivä sattuu vapaapäivälle, luovutetaan avaimet seuraavana arkipäivänä. Avaimet tulee palauttaa viimeisenä vuokrapäivänä toimiston aukioloaikana tai vapaapäivän ollessa kyseessä, seuraavana arkipäivänä ennen klo 10.

Ajankohtaista